УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Чим утеплити фундамент: пінополіуретаном або полістиролом?

Без-имени-20

Без-имени-18З приходом весни будівельні роботи активізуються. Саме зараз, коли на вулиці стає тепліше, слід задуматися про утеплення і гідроізоляції фундаменту. Ці заходи вкрай важливі, вони визначають технічні та експлуатаційні характеристики всієї будівлі, істотно впливають на майбутню комфортність проживання. Чим краще зроблені утеплення та гідроізоляція, тим більш затишним, надійним і довговічним буде будинок.

Планувати утеплення потрібно заздалегідь, ще на етапі будівництва. Тільки так можна поліпшити властивості будівлі, зробити його сухим, теплим, по-справжньому сучасним і зручним. Найважливіше, про що не варто забувати, навіть якщо ви хочете заощадити — роботи з утеплення та гідроізоляції повинні виконувати досвідчені фахівці. Пам’ятайте, що скупий платить двічі: задумавши зробити все своїми силами, можна сильно програти в якості, нашкодивши будівлі.

Вибір утеплювача

 Основне завдання, яке потрібно вирішити — вибір оптимального теплоізоляційного матеріалу. Який утеплювач краще використовувати? Зараз теплоізоляційні та гідроізоляційні матеріали представлені дуже широко, можна вибрати будь-який, який душа забажає. Проте фахівці не рекомендують розпорошуватися, вони радять придивитися до двох найбільш популярним варіантам.Без-имени-19

Перший — це став традиційним полістирол, другий — пінополіуретан, швидко набирає популярність. Ці утеплювачі відрізняються і за характеристиками, і за ціною, так що вибирати між ними буде непросто. Теплоізоляція фундаменту — найважливіший процес, тому поспішати не варто, потрібно ретельно вивчити переваги і недоліки кожного з цих матеріалів.

 Чим утеплити: ППУ проти пінополістиролу

 Пінополіуретан — це сучасний гідро-, тепло- та звукоізоляційний матеріал, який широко використовують за кордоном. Його напилюють на фундамент пошарово, застосовуючи спеціальне обладнання. Загальна товщина шару утеплювача (щільністю 36 кг / м3) складе всього 5 см. У той же час, при використанні пінополістиролу, потрібно встановити шар утеплювача товщиною не менше 12 см.

Пінополіуретанової покриття монолітно, в ньому немає швів або зазорів, через які холод і волога можуть проникнути в фундамент. При утепленні полістиролом доведеться закладати стики між плитами, в іншому випадку утворюються містки холоду. При монтуванні потрібні додаткові кріплення, все це призводить до подорожчання, створює незручності в ході виконання робіт.

Пінополіуретан: переваги і недоліки

У матеріалу багато переваг, перерахуємо лише основні:

— Низька тепло- і паропроникність;

— Міцність;

— Надійність;

— Тривалий термін експлуатації;

— При напиленні створює безшовний шар.

Крім того, ППУ працює і як утеплювач, і як гідроізолятор. Це означає, що роботи з паро- та гідроізоляції не знадобляться. Недолік: нестійкість до дії УФ-випромінювання.

Полістирол: переваги і недоліки

Більш низька ціна — основне і єдина перевага пінополістиролу. В іншому він значно поступається ППУ. Для монтажу потрібні направляючі, тому весь процес займає більше часу. У матеріалу більш високий коефіцієнт теплопровідності, його треба надійно захищати від вологи, крім того, доведеться закладати шви між плитами.

Якщо ви хочете якісно утеплити фундамент будинку, вибирайте пінополіуретан — оптимальний теплоізоляційний матеріал. Його характеристики краще, ніж у пінополістиролу, при напиленні він утворює не тільки тепло-, але і гідроізоляційний шар. Крім того, всі роботи оператор виконає протягом одного дня.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *